Lördag
31
December 2016
Katrineholms kommun Katrineholm

Nyår

På nyårsafton är det 100 år sedan Katrineholm fick stadsrättigheter. Det är också då vi inleder vi firandet som ska pågå under hela 2017. Programmet har skapats utifrån de idéer som katrineholmarna bidragit med. Varmt välkommen att delta i de delar av programmet som passar dig!

15:30 Nyårspromenad. Vi samlas i korsningen Djulö allé-Eriksbergsvägen, sedan promenerar vi gemensamt genom Djulö allé till fotbollsplanerna vid Djulö fritidsområde. Du blir själv en del av ljusupplevelsen när du hjälper oss lysa upp vintermörkret, med hjälp av ljusstavar som delas ut på plats. Vid cirka klockan 16:45 underhåller Illumina Eldshow med sprakande magi. Promenaden avslutas cirka klockan 17 med ett pampigt fyrverkeri. Arrangörer: Katrineholms kommun och Tegelstaden Bygg.

20:00 Nyårsmiddag. Hotel Statt avslutar sitt 100-årsfirande 2016 med att hålla öppet på nyårsafton. För dig som inte känner för att laga mat hemma är restaurang Storgatan 20 och O’Learys öppet. Ring Statt för att boka. Arrangör: Hotel Statt. Telefonnummer: 0150-504 40

22.30 Nyårskonsert i Katrineholms kyrka med världspianisten Martin Sturfält och hans vänner. Konserten är gratis men du behöver hämta din biljett hos Eija Mykkänen i Kyrkans Hus, Bievägen 3. Arrangör: Katrineholmsbygdens församling. Telefonnummer: 0150-772 39.

23:15 Konsert i Järnvägsparken. Ett av Sveriges bästa partyband, Rille Live Act underhåller med låtar som de flesta av oss känner igen. Det blir svängigt och glatt. Dansandes håller vi värmen i väntan på tolvslaget. Arrangör: Katrineholms kommun

23:50 Tal med gemensam skål och nedräkning. När det närmar sig tolvslaget håller kommunstyrelelsens ordförande, Göran Dahlström, tal. ICA-handlarna, som också fyller 100 år 2017, bjuder på alkoholfritt bubbel. Tillsammans skålar vi in det nya året och Katrineholms 100-årsdag. Arrangörer: Katrineholms kommun, Hotel Statt, ICA och Katrineholmsbygdens församling.

Nattsudd. För er som vill stanna en stund till har O'Learys och Harrys öppet. Katrineholmsbygdens församling finns i Järnvägsparken med korv för dig som inte har åldern inne för krogen men vill vara kvar en stund.

17:45 Nyårsdagen 2017-01-01
Jubileumsåret inleds med invigning av ljusspel med extraeffekter i sann jubileumsanda på Gröna Kulle. Årets berättelse är byggd på Sveriges Lustgård, invånarna, industrierna, den stora festen och framtidens Katrineholm. Efter premiären kan du njuta av ljusspelet var 15:e minut, varje kväll mellan klockan 18-21, fram till den 9 januari. Se http://event.katrineholm.se för mer detaljerad information om ljusspelet. Arrangör: Katrineholms kommun.

I siffror

310 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

3320 st

har besökt evenemanget på Katrineholm.com
Boenden närmast Katrineholms kommun natten mellan 24 och 25 Februari.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Katrineholms kommun). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nyår, Katrineholms kommun

POPULÄRT I Katrineholm JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Katrineholm.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Katrineholm. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari